Posebno ukusan pasulj prebranac sa majčinom dušicom
1
Omiljeno jelo naše nacionalne kuhinje...
Sastojci:
- ½ kg pasulja
- 4-5 glavica crnog luka
- 2 kašike sušenog povrća
- 1 glavica belog luka
- so
- biber
- majčina dušica
- 2 dl ulja
- 1 kašičica aleve paprike
- zacin
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Prokuvati pasulj i prvu vodu baciti, pa naliti hladnom vodom i dodati kašičicu šećera, so i sušeno povrće i nastaviti s kuvanjem. Kada je pasulj skuvan, bitno je da ostanu cela zrna, procediti ga i ostaviti malo tečnosti sa strane.
Upržiti posebno luk na ulju i dodati kašiku brašna, a i ostale začine. Sipati proceđen pasulj i naliti preostalom tečnošću da ogrezne. Protresti da se sve lepo sjedini i zapeći u rerni na 180°C.
Služi se iz keramičke posude u kojoj se pekao pasulj.
(Telegraf.rs)