Posebno ukusan pasulj prebranac sa majčinom dušicom

Omiljeno jelo naše nacionalne kuhinje...

Sastojci:

- ½ kg pasulja

- 4-5 glavica crnog luka

- 2 kašike sušenog povrća

- 1 glavica belog luka

- so

- biber

- majčina dušica

- 2 dl ulja

- 1 kašičica aleve paprike

- zacin

- 1 kašika brašna

- 1 kašičica šećera

Priprema:

Prokuvati pasulj i prvu vodu baciti, pa naliti hladnom vodom i dodati kašičicu šećera, so i sušeno povrće i nastaviti s kuvanjem. Kada je pasulj skuvan, bitno je da ostanu cela zrna, procediti ga i ostaviti malo tečnosti sa strane.

Upržiti posebno luk na ulju i dodati kašiku brašna, a i ostale začine. Sipati proceđen pasulj i naliti preostalom tečnošću da ogrezne. Protresti da se sve lepo sjedini i zapeći u rerni na 180°C.

Služi se iz keramičke posude u kojoj se pekao pasulj.

(Telegraf.rs)