Supa od bundeve za hladne zimske dane
1
Opojni ukus bundeve u supi...
Sastojci:
- 2 crna luka
- 2-3 praziluka
- 4-6 čenova belog luka
- 1 manja glavica celera
- 1-1,5 kg bundeve za kuvanje
- malo karija
- so
- biber
- 4-5 manjih krompira
- neutrlana pavlaka
- malo ulja ili maslinonovog ulja
- 1 l supe od povrća
Priprema:
Sve sastojke spremiti i fino iseckati, zatim izdinstati na ulju, dodati supu od povrća, tek da pokrije svo povrće. Kada je povrće već skuvano, izmiksati ga u blenderu ili štapnim mikserom, pa kuvati još koji minut.
Na kraju dodati iseckani peršun i neutralnu pavlaku. Za goste možete služiti supu u bundevi, čije ste “meso” predhodno iskoristili za kuvanje iste.
(Telegraf.rs)