Riblja čorba po receptu starih alasa

Rečne ribe sa zdravim povrćem...

Sastojci:

- 3-4 glave šarana

- 1 kg razne sitne ribe

- 300 g šargarepe

- 100 g peršuna

- koren celera

- 3-4 lista lorbera

- 10-15 zrna bibera

- 1 l paradajz soka

- 5 dl belog vina

Priprema:

Vodu sipati u odgovarajuću posudu, dodati sve navedene namirnice i kuvati. U posebnom sudu propržiti 1-2 glavice crnog luka, zatim dodati sitno rendanu šargarepu, 2-3 korena peršuna i glavicu celera. Sve dobro izdinstati, dodati alevu papriku, pa naliti proceđenom čorbom od ribe. Prokuvati, zatim očistiti kuvanu ribu od kostiju i spustiti u čorbu. Prilikom serviranja, čorbu posuti sitno seckanim peršunovim listom ili celerovim listom.

(Telegraf.rs)