Pileći paprikaš koji se lako i brzo sprema

Probajte još jedan prelep, domaći recept...

Sastojci:

- veće pile

- 1 kg crnog luka

- 3 babure

- 2 kašike masti

- 100 g putera

- čaša pavlake

- 4 paradajza

- 4 krompira

- malo aleve paprike, biber,začini

Priprema:

Pile iseći na komade. Crni luk sitno iseckati i propržiti na masti, zajedno sa seckanim baburama, posoliti i još dinstati. Dodati puter, pola kašičice aleve paprike, bibera i soli pa spustiti komade piletine, a onda i oljušten paradajz isečen na kriške i kiselu pavlaku.

Sve promešati, ostaviti da se lagano kuva bez dolivanja vode, polupoklopljeno. Posebno skuvati krompir, oljuštiti ga i iseći na četvrtine. Pri serviranju na činiji napraviti venac od krompira, a u sredinu sipati paprikaš.

(Telegraf.rs)