Mlada prasetina sa začinskim biljem i lukom
Pravi izbor za dobar porodični ručak!
Sastojci:
- 1 kg mlade prasetine bez kostiju i kože
- so, biber
- 1,5 dl ulja
- 2 mlada luka
- 1,5 dl belog vina
- 3 čena belog luka
- 100 g parmezana
- 100 g suvog hleba
- 1 dl bujona
- 30 g origana
- 80 g sušenog paradajza
- 50 g putera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Meso pržite desetak minuta na dve kašike ulja. Luk očistite i isecite na režnjeve. Stavite meso u pleh, pa zalijte vinom i bujonom i pecizte u rerni oko sat, uz dolivanje vode. Koricu hleba, sušeni paradajzi čen belog luka sameljite nakratko u blenderu, pa pomešajte sa rastopljenim puterom i time premažite pečenje. Vratite u rernu i pecite još pola sata. Iščupkajte začinsko bilje, izgnječite 2 čena belog luka i sve pomešajte sa malo soli, pa dodajte parmezan i ostatak ulja. Pečenje poslužite sa barenim povrćem i prelivom od začinskog bilja.
(Telegraf.rs)