Smotuljci od slanine sa prelepom aromom suvih šljiva
0
0
Obavezno probajte zaslađenu slaninicu!
Sastojci:
Preporučujemo
Idealni zimski sastojci: suve paprike s pasuljem
Neviđeno ukusna, zdravija verzija čuvene Karađorđeve šnicle (VIDEO)
- 10 vrlo tankih šnita slanine
- 20 suvih šljiva
- mleven biber
Priprema:
Šnite slanine presecite po dužini da biste dobili trake široke oko 2 cm. Suvim šljivama uklonite koštice (ako su vrlo suve, prokuvajte ih u vodi 2-3 minuta). Oko svake šljive obmotajte traku slanine, pa pričvrstite čačkalicom.
Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i kratko zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kada slanina postane reš pečena, smotuljke izvadite iz rerne i dobro pospite samlevenim biberom.
(Telegraf.rs)