Uvijene teleće šnicle sa sosom od soka u kome su pržene
Rumeno i sočno meso...
Sastojci:
- 4 veće teleće šnicle od buta
- 2 jajeta
- 2 kriške tvrdog hleba
- 2 glavice crnog luka
- malo mleka
- so
- mast za prženje
Priprema:
Oblikovati lepe šnicle, pa otpatke i višak mesa propržiti i sitno iseckati. U to se doda iseckana i propržena glavica crnog luka, peršunovo lišće, izmrvljen hleb koji je prethodno bio potopljen u mleku i jaja. Sve se osoli, pobiberi i izmeša. Šnicle se dobro izlupaju i istanje tučkom, pa se na njih stavlja pripremljen nadev.
Umotaju se u rolnu, krajevi se podvrnu, kao kod sarme i rolne uvežu koncem. Šnicle se spuste u vrelu masnoću, doda se glavica crnog luka isečena na krupnije kriške, seckano peršunovo lišće i sve se lagano prži, a s vremena na vreme se dolije pomalo supe. Kada meso omekša i porumeni, izvadi se iz masti, skinu konci i rolne poređaju na posudu u kojoj će se poslužiti. Preliju se proceđenim sokom u kome su pržene.
(Telegraf.rs)