Lisnati paketići s pečurkama
Primamljiva kombinacija pirinča, kuvanih jaja i lisnatog testa
Sastojci:
- 60 g pirinča
- rendana kora limuna
- glavica crnog luka
- 600 g pečuraka
- 50 g putera
- 2 kašike seckanog peršuna
- 2 tvrdo kuvana jaja
- so i biber
- 250 g lisnatog testa
- jaje za premazivanje
Priprema:
Skuvajte pirinač, luk sitno iseckajte, a pečurke isecite na listiće. U tiganju rastopite puter pa na njemu 2-3 minuta prodinstajte luk. Dodajte pečurke i dinstajte još 2-3 minuta dok ne omekšaju, pa ostavite da se ohlade. Obložite pleh papirom za pečenje.
Razvaljajte testo u pravougaonik 40×20 cm. Pomešajte pečurke sa pirinčem, dodajte peršun i iseckana jaja, posolite i pobiberite po ukusu. Smesu stavite na polovinu razvaljanog testa (ne blizu ivica), preklopite drugom polovinom i čvrsto pritisnite ivice. Razmutite jaje i premažite „pečenje“, pa ga ostavite u frižideru pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pola sata, dok testo ne postane zlatnosmeđe.
(Telegraf.rs)