Lagana riblja čorba
0
Ova verzija riblje čorbe od različitih vrsta riba je idealna za predjelo
Sastojci:
- 500 g razne ribe
- 1,5 l vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- vezica peršunovog lista
- 150 g celera
- 2 lovorovog lista
- 3-4 zrna bibera
- 2 čena belog luka
- 100 g pirinča
- 1 limun
- so
Priprema:
Sve sastojke očistimo, operemo i stavimo u vodu da se kuvaju 30 minuta na laganoj vatri. Kada je čorba gotova, na 2 kašike maslinovog ulja propržimo sitno seckani beli luk i pirinač, pa sve to dinstamo 5 minuta uz mešanje. Na kraju zalijemo ribljom čorbom (koji smo procedili).
Čorbu dokuvamo dok pirinač ne omekša. Kada je čorba gotova dodamo ribu očišćenu od kostiju i izrezanu na komadiće. Prilikom serviranja posipamo sitno seckanim peršunovim listom.
(Telegraf.rs)