Rolnice od mesa poslužene s testeninom

Goveđe, svinjsko ili teleće meso u rolnicama – naš predlog za današnji ručak

Sastojci:

- 8 šnicli odabranog mesa

- 3 kašike senfa

- jedan praziluk

- 4 kriške sira

- 4 kriške pršuta

- 2 kašike maslinovog ulja

- 250 ml goveđe supe

- 100 ml belog vina

- 600 g malih paradajza

- vezica bosiljka

- 500 g širokih rezanaca

Priprema:

Šnicle posolite, pobiberite i premažite senfom. Praziluk izrežite na priblizno 5 cm duge komadiće. Kriške sira i pršute prepolovite po dužini. Na svaku šniclu stavite krišku sira i krišku pršuta i komadić praziluka. Šnicle urolajte i vežite koncem ili zakopčajte čačkalicom.

Zapečemo ih sa svih strana na maslinovom ulju. Dolijemo goveđu supu, vino i kratko prokuvamo. Na smanjenoj vatri neka se kuvaju još pola sata. Dodamo narezane paradajze i kuvamo još 10 minuta. Bosiljak naseckamo i dodamo sosu. Rezance kuvamo "al dente" i ocedimo.

(Telegraf.rs)