Tuna s ukusnim kus-kusom

Vrlo prijatno jelo, porepuno zdravih sastojaka...

Sastojci:

- kus-kus

- odresci tune

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 1/2 kašika sojinog sosa

- 1 kašičica rendanog đumbira

- 1/3 šoljice soka od pomorandže

- 2 kašike svežeg limunovog soka

- 1 kašika prženog usitnjenog kumina

- 2 kašike maslinovog ulja

- 4 pomorandže

- malo nane

- so i biber

Priprema:

U staklenu posudu stavite tunu. Mikserom mešajte 2 kašike maslinovog ulja, sojin sos i đumbir, pa prelijte preko tune i marinirajte što je duže moguće. U međuvremenu pomešajte sok od pomorandže i limuna, kumin, 2 kašike maslinovog ulja i narezane pomorandže.

Pržite tunu oko 3 minuta sa svake strane, ali tako da još bude sirova, pa je narežite na tanke trake i pospite po kus – kusu. Ukrasite je pomorandžama i svežom nanom. Začinite sokom od limuna i pomorandže, pa poslužite.

(Telegraf.rs)