Pečena kari piletina

Hrskavo pileće meso sa karijem, urmama i bademima

Sastojci:

- pile od 1,5 kg

- so i biber

- kari

- 40 g ulja

- glavica crnog luka

- 2 zelene paprike

- 1/4 l supe

- 200 g pirinča

- 12 urmi

- čaša jogurta

- 1 kašičica gustina

- 3 kašike prženih badema

- voda

Priprema:

Pile očistite, operite i isecite na manje komade. Ostavite po strani batake i krilca, a sa ostatka uklonite kosti. Meso posolite, pobiberite i pospite karijem. U tiganju zagrejte ulje i stavite komade piletine da se prže dok ne porumene sa svih strana. Očistite i iseckajte crni luk, pa ga dodajte piletini tako da se i on prodinsta na tihoj vatri. Papriku očistite, operite i isecite na tanke trake pa je dodajte piletini i pola sata kuvajte na umerenoj vatri. Gotovu piletinu izvadite iz tiganja i ostavite na toplom mestu.

Procedite supu u kojoj se kuvala, a gustin umutite sa malo vode, pa dodajte supi i stalno mešajući ostavite par trenutaka da vri dok se ne zgusne. Urme očistite od kostiju i podelite ih na polovine, spustite u sos i umešajte u sve to jogurt. Po ukusu još začinite karijem i solju. Sos dobro podgrejati, ali ne dozvoliti da ponovo vri. Pirinač skuvajte u slanoj vodi, procedite ga i stavite na posudu na kojoj ćete poslužiti jelo. Po njemu naslažite komade mesa, i sve zalijte sosom. Pospite bademima i poslužite.

(Telegraf.rs)