Ova tri super ukusna novogodišnja jela možete da napravite od onoga što imate u frižideru - i to za manje od 1.000 dinara
Ko kaže da vam je za novogodišnju trpezu potrebno mnogo para? Pogledajte naš meni koji možete bukvalno da spremite za 1.000 dinara, a da oduševite i ukućane i goste
Da biste sa porodicom uživali u svečanoj novogodišnjoj večeri, ne morate da ostavite u hipermarketu pola plate. Neobičnu i ukusnu svečanu trpezu možete pripremiti od najobičnijih namirnica koje sigurno u kući imate uvek i biti zvezda vaše porodične kuhinje.
Zaboravite na kolače i prasetinu, imamo novu zvezdu praznične trpeze koja će oduševiti sve gurmane
NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PALAČINKE: Samo tri sastojka, minimum kalorija!
Mafini preliveni jajetom
- 10 jaja
- 2 dl kiselog mleka
- 1 dl ulja
- 18 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g seckane slanine
Priprema:
Umutite četiri jajeta i lagano mešajući dodajte kiselo mleko, ulje i brašno koje ste pomešali s praškom za pecivo. Dodajte seckanu slaninu, sipajte u kalupe za mafine i pecite 30-35 minuta na 180 stepeni. Pred kraj pečenja razbijte po jedno jaje na svaki mafin i zapecite još nekoliko minuta.
Kiseli kupus sa mesom
- slaninica ili dimljena kolenica ili sveža svinjetina ili tanke kobasice (šta god da imate, a možete da stavite i sve zajedno)
- 1 kašika putera ili svinjske masti
- 700 g oceđenog kiselog kupusa
- 2 lista lovora
- 1 kašika kima u zrnu.
Priprema:
Kašiku maslaca ili masti zagrejte u dubljem tiganju, pa ispržite kobasice ili meso po izboru. Povremeno mešajte da ne zagori. Kiseli kupus ocedite i stavite ga da se kuva 12 minuta sa malo vode, listovima lovora i kimom. Izvadite lovor, pa onda kupus rasporedite po tanjirima. Na svaki tanjir stavite po par kobasica ili mesa, pa poslužite uz crni hleb, a po želji i sa malo peršuna i ruzmarina.
Palačinke s krem bananicama
Foto-ilustracija: Pixabay
- 6 palačinki
- 12 krem bananica ilki šest običnih banana
- 1 l mleka
- 12 kašika gustina
- 8 kašika šećera
- 200 g margarina
Priprema:
Ispecite najpre palačinke po vašoj uobičajenoj recepturi. Zatim pripemite fil na sledeći način: 800 ml mleka zagrejte do ključanja, a u međuvremenu u 200 ml mleka razmutiti šećer i gustin, pa tu smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Prohladite, pa dodajte 200 g umućenog margarina, a zatim dobro ohladite. Premažite svaku palačinku filom, a uz jednu ivicu stavite po dve čokoladne bananice ili obične banane. Urolajte, a odozgo ukrasite čokoladom rastopljenom u slatkoj pavlaci.
Prijatno!
(Telegraf.rs)