Krem supa od špargle sa slatkom pavlakom

Ako tokom praznika poželite novi, luksuzni ukus - isprobajte predivnu šparglu!

Sastojci:

- 200 g špargli

- 80 g putera

- 80 g brašna

- 2 l goveđe supe

- 2 žumanca

- 1 dl slatke pavlake

- biber i so

Priprema:

Uzmite 200 g špargle i odsecite im samo vrhove, a zatim ih obarite u slanoj vodi. U šerpu stavite 80 g maslaca i 80 g brašna, pa propržite zapršku, i nalijte sa dva litra goveđe supe. Pazite da vam se ne naprave grudvice. Ako ih ipak ima procedite je kroz cediljku za supu. Kada supa provri, stavite u činiju dva žumanca, slatku pavlaku, začinite, pa prelijte lagano supom. Na kraju dodajte obarene i od vode oceđene vrhove špargli. Usitnite u blenderu i servirajte.

(Telegraf.rs)