Slani sufle sa dve vrste sira

Ako volite sir i francusku kuhinju - obožavaćete ovo jelo!

Sastojci:

- 70 g maslaca

- 70 g brašna

- 2 dl mleka

- 100 g sira ementalera

- 50 g parmezana ili pekorina

- so

- beli biber

- 4 žumanca

- 4 belanca

U šerpu stavite puter, zagrejte i dodajte brašno. Uprženo brašno treba da ostane belo. Brašno polako nalivati mlekom da se ne ugrudva. Dodajte 100 g narendanog ementalera i parmezana/pekorina. Još malo sve posolite i pobiberite belim biberom, pa promešajte. Skinite sa vatre, pa dodajte 4 žumanca jedno po jedno. Kada se masa ohladi, umutite sneg od četri belanca, pa sve zajedno izmešajte. Kalup podmažite puterom, i u njega izručite masu, pospite je struganim parmezanom. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200°C oko 40 min.

(Telegraf.rs)