Preukusna grčka musaka od goveđeg mesa

Grčka musaka može da se pravi samo s plavim paradajzom - a može da se koristi i krompir.

Sastav:

- 2 glavice luka

- 2 čena belog luka

- ½ kg goveđeg mesa

- 850 ml paradajza

- 2 kašičice seckanog peršuna

- 1 kašika origana

- so i biber

- 800 g krompira

- 600 g plavog paradajza

- 200 g feta sira

- 40 g putera

- 40 g brašna

- ½ l mleka

Priprema:

Prodinstati 2 glavice luka, 2 čena belog luka, dodati pola kg mlevenog goveđeg mesa, paradajza 850 ml, 2 kašičice iseckanog peršuna, kašiku origana, so i biber . Sve to prodinstati oko 20 minuta.

Na krugove iseći 800 g krompira i 600 g plavog paradajza. U đuveč pleh staviti prvo krompir, mleveno meso, pa preko ovog mlevenog mesa isitniti oko 200 g feta sira, ravnomerno rasporediti plavi paradajz, krompir, mleveno meso i na kraju krompir. Sada zagrejati 40 g putera, dodati 40 g brašna, ½ l mleka i kuvati.Preliti preko musake i peći oko 45 minuta na 180°C.

(Telegraf.rs)