Marokanske ćuftice od junećeg mesa s jogurtom
Ne prave svi ćufte u paradajz sosu kao mi. Probajte preliv od jogurta za promenu!
Sastojci:
- 500 g junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- malo starog hleba
- 1 kašika origana
- biber
- so
- maslinovo ulje
Za sos:
- 1 krastavac
- 1 čaša jogurta
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica vinskog sirćeta
- 2 kašičice seckane nane
- biber
- so
Priprema:
Od mlevenog mesa, hleba namočenog u vodi (i isceđenog), jajeta, glavice rendanog crnog luka, bibera, origana i soli umesiti masu, pa ostaviti da odstoji nekoliko sati na hladnom mestu. Zatim praviti ćuftice (u veličini oraha - za meze) ili ćufte (u veličini jajeta - za obrok) i pržiti na vrelom maslinovom ulju.
Za sos:
Umutiti jogurt, oljušten i samleven krastavac, isitnjen čen belog luka, kašiku maslinovog ulja, kašičicu sirćeta, isitnjenu nanu, biber i so. Sos rashladiti i služiti uz pržene ćuftice.
(Telegraf.rs)