Pljeskavice od krupne rečne ribe
Da li ste znali da divne pljeskavice možete pripremiti i bez crvenog mesa?
Sastojci:
- 1 kg krupne rečne ribe očišćene od kostiju
- 50 g maslaca
- 2 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- 200 g sredine od hleba
- 1 jaje
- biber,
- začin
- nekoliko dl ulja
- peršunovo lišće
Priprema:
Hleb natopiti u pola šolje mleka i ostaviti ga da nabubri. Maslac zagrejati, propržiti brašno u njemu i dodati ostatak mleka, neprekidno mešajući da se napravi sos srednje gustine. U ohlađen sos dodati biber, začin, sitno seckano peršunovo lišće i jaje, pa sve to dobro izmešati.
Meso ribe samleti i promešati sa natopljenim hlebom. Tu masu dodati sosu i sastojcima u njemu. Ponovo sve izmešati, malo posoliti, dobro izmesiti i praviti loptice koje se malo spljošte da liče na "okruglastu pljeskavicu". Ulje dobro zagrejte, a šnicle pažljivo prevrćite dok ne porumene sa obe strane. Poslužite sa salatom po želji.
(Telegraf.rs)