Punjene pečurke: Brza i lagana večera za one koji vode računa o kilogramima

Ako vodite računa o kilogramima, onda su punjene pečurke prava večera za vas

Sastojci:

- 500 g šampinjona

- 200 g praske šunke

- 1 jaje

- 1/2 glavice crnog luka

- 4 kasičice paradajz pirea

- 50 g maslaca

- so, biber

Priprema:

Dobro oprati pečurke i odvojiti od drščica. Ocediti ih i poređati u vatrostalnu posudu. Drščice iseckati sitno i dinstati sa sitno iseckanim crnim lukom na malo ulja, dok ne nestane tečnosti koju pečurke ispuste. Ohladiti malo i dodati razmućeno jaje, sitno iscekanu šunku, malo soli, bibera i 1 kašičicu paradajz pirea. Sve dobro izmešati i puniti poređane pečurke.

Preostali pire (od paradajza) razmutiti u malo vode i preliti pečurke. Na svaku pečurku staviti po malo maslaca i peći u rerni 20 minuta na 200°C.

(Telegraf.rs)