Punjene pečurke: Brza i lagana večera za one koji vode računa o kilogramima
4
Ako vodite računa o kilogramima, onda su punjene pečurke prava večera za vas
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 200 g praske šunke
- 1 jaje
- 1/2 glavice crnog luka
- 4 kasičice paradajz pirea
- 50 g maslaca
- so, biber
Priprema:
Dobro oprati pečurke i odvojiti od drščica. Ocediti ih i poređati u vatrostalnu posudu. Drščice iseckati sitno i dinstati sa sitno iseckanim crnim lukom na malo ulja, dok ne nestane tečnosti koju pečurke ispuste. Ohladiti malo i dodati razmućeno jaje, sitno iscekanu šunku, malo soli, bibera i 1 kašičicu paradajz pirea. Sve dobro izmešati i puniti poređane pečurke.
Preostali pire (od paradajza) razmutiti u malo vode i preliti pečurke. Na svaku pečurku staviti po malo maslaca i peći u rerni 20 minuta na 200°C.
(Telegraf.rs)