Goveđa supa – sa zdravim korenastim povrćem
Pun tanjir vruće supe - i nema zime!
Sastojci:
- 1 kg goveđeg mesa
- 1 veza korenastog povrća
- 1 glavica crnog luka
- 1 kriška slatkog kupusa
- 1 čen belog luka
- so
- biber u zrnu
Način pripreme:
Meso oprati i staviti u lonac, pa naliti hladnom vodom. Očistiti zelen i glavicu luka koju treba preseći na pola i presečene polovine zapeći u rerni, pa dodati u supu. Dodati krišku slatkog kupusa i čen belog luka, zatim supu posoliti i dodati biber u zrnu. Ostaviti supu da vri dok meso ne bude kuvano.
Pena sa supe se može, a i ne mora skidati. Ukoliko se skida onda se to uradi pre nego sto se doda povrće. Kada je supa gotova, treba je staviti na kraj šporeta da se malo staloži pa onda procediti, ali ne do kraja da meso ne bi ostalo bez tečnosti. Pre serviranja supa se moze zakuvati sa raznim dodacima za supe kao sto su rezanci, flekice, griz knedle...
(Telegraf.rs)