Slani keksići s puterom

Najlepše slane grickalice su one koje sami pripremite!

Potrebno:

- 150 g brašna

- ½ kafene kašičice sode bikarbone

- ½ kafene kašičice soli

- 30 g putera

- 50 ml hladne vode

Priprema:

Zamesiti brašno i puter tako da se skroz umrve, pa dodati sodu i so i dobro umesiti. Dodavati vodu dok testo ne bude dovoljno mekano da može da se formira.

Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom ga rastanjiti na debljinu 1 cm, pa seći pravougaonike. Izbosti kekse viljuškom i složiti ih na pleh koji je postavljen aluminijumskom folijom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C, pazeći na boju – ne bi smeli da potamne. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. Mogu da se jedu sa puterom ili sa sirom.

(Telegraf.rs)