Ljuti kolutovi od luka

Ako se dobro pripremi i luk je iznenađujuće ukusan!

Sastojci (količine po želji):

- luk srebrenac

- jaja

- kečap

- terijaki (ili soja) sos

- brašno

- prezle

- ljuti čili, so

Priprema:

Luk očistite i narežite po širini na kriške debljine 1 cm. Prstima zatim izvadite kolutove iz svake kriške te ih odložite sa strane.

U tri različite posude stavite brašno, jaja i prezle. Možete koristiti bilo koje brašno, ali je najbolje glatko, jer će se najbolje prihvatiti za luk.

Prezle slobodno malo posolite, a na jedno jaje dodajte kašiku kečapa, kašiku terijaki sosa i pola kašičice ljutog čilija, te dobro sve razmutite.

Kolutove zatim redom s jedne na drugu stranu prvo uvaljajte u brašno, zatim prebacite u čili jaja, a na kraju s drugom rukom završite paniranje u prezlama.

Zdravije je da kolutove ispečete u rerni na 200°C, oko 15-20 minuta, ali baš ako želite možete i da ih pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Najbolje je da ih poslužite tople uz neki kiselkasti sos - recimo mešavina pavlake ili majoneza sa rendanim kiselim krastavčićima.

(Telegraf.rs)