Engleski doručak - klasika za hladne i kišovite dane
1
Osnovna ideja iza ovog doručka je da se najedemo ujutru, kako bi preko dana bili manje gladni.
Sastojci po osobi:
- 1 kobasica
- 3-4 tanke kriške pančete
- šampinjoni
- 5 čeri paradajza
- 1 jaje
- 2 kašike smeđeg pasulja iz konzerve
- 2 kašike ulja za pečenje
Za posluživanje:
- 2 kriške tosta
- 20 g maslaca
U tiganju na zagrejanoj kašiki ulja propržite kobasice, a zatim kriške pančete. Na istoj masnoći prodinstajte pečurke, a zatim kratko i male paradajze. Na preostaloj kašiki ulja ispržiti jaje na oko, a tost prepecite u tosteru ili u tiganju bez masnoće. Na tanjir položite toplu kobasicu, pančetu, prženo jaje, šampinjone, male paradajze i kašiku oceđenog pasulja.Poslužite s tostom premazanim maslacem.
(Telegraf.rs)