Engleski doručak - klasika za hladne i kišovite dane

Osnovna ideja iza ovog doručka je da se najedemo ujutru, kako bi preko dana bili manje gladni.

Sastojci po osobi:

- 1 kobasica

- 3-4 tanke kriške pančete

- šampinjoni

- 5 čeri paradajza

- 1 jaje

- 2 kašike smeđeg pasulja iz konzerve

- 2 kašike ulja za pečenje

Za posluživanje:

- 2 kriške tosta

- 20 g maslaca

U tiganju na zagrejanoj kašiki ulja propržite kobasice, a zatim kriške  pančete. Na istoj masnoći prodinstajte pečurke, a zatim kratko i male paradajze. Na preostaloj kašiki ulja ispržiti jaje na oko, a tost prepecite u tosteru ili u tiganju bez masnoće. Na tanjir položite toplu kobasicu, pančetu, prženo jaje, šampinjone, male paradajze i kašiku oceđenog pasulja.Poslužite s tostom premazanim maslacem.

(Telegraf.rs)