Spoj piletine i jogurta: pileći šiš kebab
0
Uživajte u klasičnom specijalitetu turske kuhinje!
Potrebno je:
- 300 g otkoštanog karabatka bez kože
- 3 kašike gustog jogurta
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 veća čena belog luka, izgnječen
- 1 kašika paradajz pirea
- so, biber, timijan, mlevena crvena ljuta paprika, kim
- za služenje: povrće po izboru
Sve sastojke sastaviti u jednu posudu, dodati piletinu sečenu na veće kocke pa je dobro natrljati smesom i ostaviti najmanje 2 sata u frizideru.
Piletinu nabosti na ražnjiće ali bez previše stiskanja. Može da se peče u plehu na papiru za pecenje, na 250 stepeni dok fino ne porumeni – uz okretanje da se dobro zapeku sa svake strane. Servira se uz povrće zepečeno u rerni ili sa grill tiganja.
Foto-ilustracija: freefoodphotos.com
(Telegraf.rs)