Piletina sa povrćem i plavim sirom

Ako volite kremaste sosove i gorgonzolu – ovo je recept za vas!

Potrebno je:

- 2 komada pilećih prsa

- malo maslinovog ulja

- veća paprika babura

- tikvica

- manji brokoli

- šolja pavlake za kuvanje

- 80 g gorgonzole

- kašičica majčine dušice

- so, biber

- testenina po izboru

Pileće grudi izrezati na tanke štapiće. Posoliti i pobiberiti po želji. U zagrejanom ulju ispržiti piletinu i kad je

dovoljno pečena, izvaditi je. U međuvremenu pripremiti povrće za prženje: papriku izrezati na listiće, tikvice na štapiće a

brokoli iskidati na male cvetiće.

U isto ulje od piletine dodati povrće pa pržiti – i kad bude gotovo staviti pavlaku. Nakon što provri, ubaciti iscepkanu

gorgonzolu u smesu pa se začini. Vrati se piletina, još malo kuva i sve servira preko skuvane testenine.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.rs)