Piletina sa povrćem i plavim sirom
0
Ako volite kremaste sosove i gorgonzolu – ovo je recept za vas!
Potrebno je:
- 2 komada pilećih prsa
- malo maslinovog ulja
- veća paprika babura
- tikvica
- manji brokoli
- šolja pavlake za kuvanje
- 80 g gorgonzole
- kašičica majčine dušice
- so, biber
- testenina po izboru
Pileće grudi izrezati na tanke štapiće. Posoliti i pobiberiti po želji. U zagrejanom ulju ispržiti piletinu i kad je
dovoljno pečena, izvaditi je. U međuvremenu pripremiti povrće za prženje: papriku izrezati na listiće, tikvice na štapiće a
brokoli iskidati na male cvetiće.
U isto ulje od piletine dodati povrće pa pržiti – i kad bude gotovo staviti pavlaku. Nakon što provri, ubaciti iscepkanu
gorgonzolu u smesu pa se začini. Vrati se piletina, još malo kuva i sve servira preko skuvane testenine.
Foto-ilustracija: freefoodphotos.com
(Telegraf.rs)