Pileće ćufte sa sosom od pečuraka
Ćufte su provereno jelo koje brzo i lako sprema, pa što ne bi ponekad bile od pilećeg mesa?
Sastojci
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 4 kriške starog hleba
- 1/2 praziluka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- jaje
- kašičica mlevene crvene paprike
- 400 gr šampinjona
- glavica crnog luka
- kašika senfa
- 3 kasike brašna
- 700 ml pileće supe
- mešavina zacina
- biber
Iseckajte praziluk i crni luk na kockice. Ljuštenu šargarepu krupno izrendajte, šampinjone isecite na listove, a beli luk
iseckajte što sitnije. Hleb nakvasite u vodi pa iscedite i izmrvite, a piletinu sameljite na mašini za meso. Sjedinite
piletinu, hleb, jaje, praziluk, luk, beli luk, mlevenu papriku i šargerepu – pa dobro izmešajte. Vaditi ćufte na papir za
pečenje, pa ispeći u rerni dok ne porumene.
Posebno na malo ulja proprziti luk kako bi postao slatkast, dodati šampinjone i dinstati dok ne omekšaju, a
suvišna tecnost ne uvri. Zatim posuti brašnom, promešati, sipati pileću supu i kuvati na umerenoj temperaturi mešajuci sve vreme
dok ne dobije na gustini. U sos dodati senf i začne po želji, pa ubaciti ćufte i kuvati još 10-15 minuta sve zajedno.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)