Pileće ćufte sa sosom od pečuraka

Ćufte su provereno jelo koje brzo i lako sprema, pa što ne bi ponekad bile od pilećeg mesa?

Sastojci

- 500 gr pilećeg belog mesa

- 4 kriške starog hleba

- 1/2 praziluka

- 2 šargarepe

- 2 čena belog luka

- jaje

- kašičica mlevene crvene paprike

- 400 gr šampinjona

- glavica crnog luka

- kašika senfa

- 3 kasike brašna

- 700 ml pileće supe

- mešavina zacina

- biber

Iseckajte praziluk i crni luk na kockice. Ljuštenu šargarepu krupno izrendajte, šampinjone isecite na listove, a beli luk

iseckajte što sitnije. Hleb nakvasite u vodi pa iscedite i izmrvite, a piletinu sameljite na mašini za meso. Sjedinite

piletinu, hleb, jaje, praziluk, luk, beli luk, mlevenu papriku i šargerepu – pa dobro izmešajte. Vaditi ćufte na papir za

pečenje, pa ispeći u rerni dok ne porumene.

Posebno na malo ulja proprziti luk kako bi postao slatkast, dodati šampinjone i dinstati dok ne omekšaju, a

suvišna tecnost ne uvri. Zatim posuti brašnom, promešati, sipati pileću supu i kuvati na umerenoj temperaturi mešajuci sve vreme

dok ne dobije na gustini. U sos dodati senf i začne po želji, pa ubaciti ćufte i kuvati još 10-15 minuta sve zajedno.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)