POSNO! Supa od bundeve i kokosovog mleka
Super zdrava, neobična, vegetarijanska i posna!
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 500 ml supe od povrća
- 500 g bundeve
- 500 ml kokosovog mleka
- 2 kašike soka od limete (limuna)
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- so
- 1 kašika smeđeg šećera
Iseckati bundevu sitno pa malo propržiti na 1 kašiki ulja, naliti supom i kuvati dok ne omekša. Zagrejati ulje i u drugoj šerpi, dodati iseckan crni luk i šargarepu i dinstati oko 5 minuta. Dodati iseckan beli luk, kratko propržiti. Preliti supom u kojoj je bundeva i kuvati deset minuta. Zatim dodati kokosovo mleko i kuvati još par minuta pa sve usitniti u blenderu. Vratite u šerpu i začinite, pa kuvajte dok ne proključa.
Izmikstati sastojke u blenderu, sipati u šerpu, posoliti i kuvati dok ne proključa. Sniziti temperaturu, dodati sok od limete, šećer i papriku.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)