Bavarske perece - najomiljenije pecivo na svetu
0
Ovo pecivo „gumenastu“ strukturu dobija zbog prethodnog kuvanja u vodi.
Potrebno je:
- 600 g mekog brašna
- kesica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 ravna kašika soli
- 300 ml tople vode
- 60 ml maslinovog ulja
- 2 kašike sode-bikarbone
- krupna morska so
U izmešano brašno, šećer, kvasac i so, dodati vodu i maslinovo ulje. Zemesiti testo mikserom da bude glatko. Neka narasta oko 1 sat. Podeliti na 8-10 delova pa svaki deo izvaljati u „cevčicu“ dugu oko ½ m i zaviti kao perecu. Neka perece odstoje oko 2 sata u frižideru.
Napunite šerpu vodom, pa kad provri sklonite s ringle i dodajte sodu-bikarbonu. Vratiti na ringlu i svaku perecu, jednu po jednu kuvati oko pola minuta. Vaditi na pleh postavljen papirom za pečenje, posuti krupnom solju i peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)