Crveni kupus na Češki način

U Pragu se meso kombinuje sa slatkim povrćem – pa probajte da ovo pripremite uz svinjetinu ili pačije meso.

Potrebno je:

- 1 manja glavica crvenog kupusa

- 2 manja crvena luka

- veća jabuka

- 2 čena belog luka

- kašika balsamiko sirćeta

- sok 1 pomorandže

- malo cimeta

- malo muskatnog oraha

- kašičica soli

- kašika šećera

- kašika maslinovog ulja

- biber

- 2 kašike suvog grožđa (ili suvih burusnica)

Sve sastojke nasecite i izmešajte. Stavite u šerpu, nalijte s malo vode i na niskoj temperaturi dinstajte što duže – dok kupus potuno ne omekša. Bolje da u ovo jelo dodajete vodu nego da je na kraju kuvanja ima previše. Možete da zapećete u rerni, ako želite.

Recept: vitkigurman.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)