Crveni kupus na Češki način
0
U Pragu se meso kombinuje sa slatkim povrćem – pa probajte da ovo pripremite uz svinjetinu ili pačije meso.
Potrebno je:
- 1 manja glavica crvenog kupusa
- 2 manja crvena luka
- veća jabuka
- 2 čena belog luka
- kašika balsamiko sirćeta
- sok 1 pomorandže
- malo cimeta
- malo muskatnog oraha
- kašičica soli
- kašika šećera
- kašika maslinovog ulja
- biber
- 2 kašike suvog grožđa (ili suvih burusnica)
Sve sastojke nasecite i izmešajte. Stavite u šerpu, nalijte s malo vode i na niskoj temperaturi dinstajte što duže – dok kupus potuno ne omekša. Bolje da u ovo jelo dodajete vodu nego da je na kraju kuvanja ima previše. Možete da zapećete u rerni, ako želite.
Recept: vitkigurman.com
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)