Osvežavajuća salata od kelerabe i pavlake

Ne kuvajte kelerabu - jer ima predobar ukus kad je sveža!

Potrebno je:

- 1 srednja keleraba

- 2 prepune kašike pavlake

- 1 kašika jabukovog sirćeta

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 sitno seckan čen belog luka

- po ukusu začini: peršun, so, biber, kajenska paprika, slatka paprika, sumak (opciono)

Uzmite neku činiju i izmešajte sve sastojke za preliv. Probajte. Treba da bude blago slano i da se oseća da je kiselo - ne prejako, ali da bude malčice jače. Oljuštite kelerabu nožem za ljuštenje krompira. Nasecite je na manje kockice i ubacite u činiju u kojoj je preliv. Izmešajte i ostavite u frižideru dok vam ne zatreba.

Ova salata je jako ukusna i kad se jednom napravi – mora ponovo.

Foto i recept: vitkigurman.com

(Telegraf.rs)