Omlet na španski način

Izmenite rutinu da učinite omlet još zdravijim doručkom - pa ubacite povrće umesto sira

Potrebno je:

- četiri jajeta

- dve paprike

- četiri zrela paradajza

- tikvica

- čen belog luka

- kašičica iseckanog peršunovog lista

- pola kašičice kima

- nekoliko listova bosiljka

- malo origana

- list lorbera

- komadić ljute crvene paprike

- šest kašika maslinovog ulja

- so

Priprema:

Iseći sitno beli luk, tikvicu i papriku - pa propržiti na ulju. Dodati oljušten  i izgnječen paradajz i list lorbera, iseckanu ljutu papriku, kim, origano, peršun. Posoliti i u pokrivenoj posudi dinstati oko pola sata. Od svakog jajeta posebno ispržiti na ulju omlet, svaki puniti povrćem, preklopiti i ukrasiti listovima bosiljka.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs)