Punjena jaja s pršutom

Ako se gosti najave u poslednjem trenutku i ne znate šta da im poslužite - čuveni "devilled eggs" su sjajno rešenje!

Klasično punjenje za "devilled eggs" se pravi od majoneza, senfa i ljute mlevene paprike. Naravno da taj ukus uvek može da se nadogradi!

Potrebno je:

- 10 tvrdo kuvanih jaja

- ¼ šolje + 1kašika majoneza

- 3 kisela krastavčića, rendana

- 2 kašike kozjeg sira

- 2 kašičice dižonskog senfa

- ½ kašičice sitno naseckanog vlašca

- 2 kašičice naseckanog zelenog dela mladog luka

- so i sveže mleveni biber

- 50 g pršute, iscepkane na 20 komadića

Priprema:

U srednje velikoj činiji pomešati majonez, kisele krastavčiće, kozji sir, senf, vlašac i kašičicu sitno naseckanih zelenih delova mladog luka. Oljuštiti jaja i prepoloviti ih po dužini. Dodati žumanca u posudu sa prethodno pripremljenom smesom, mešati da se svi sastojci ravnomerno rasporede i smesa postane glatka. Po ukusu začiniti solju i biberom. Postaviti belanca na tanjir za posluživanje, otvorom okrenutim nagore. Smesu sa žumancima staviti u poslastičarsku kesu sa velikim okruglim vrhom i puniti otvor belanaca. Na svako jaje staviti komad pršute, posuti preostalim naseckanim vlašcem. Poslužiti rashlađeno.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs)