Suvo meso sa kiselim kupusom i suvim šljivama

Drugi naziv za ovo jelo bi verovatno bilo "zimska čarolija". Obavezno ga probajte i uz kuvano vino!

- 250g suvog mesa - svinjska kolenica ili ćureći batak

- 250g naribanog kiselog kupusa

- 50g pančete, iseckane

- 2 kašike masti

- 1 crni luk

- 2 čena belog luka

- lorberov list

- aleva paprika

- so i biber

- šaka iseckanih suvih šljiva

Prokuvati suvo meso oko pola sata u vodi. Isprati kupus da ne bude preterano slan.

Ispržiti pančetu na masti, dodati luk i beli luk ikad omekša - ubaciti i kupus. Začiniti i naliti vodom u kojoj je kuvano meso. Neka se malo kuva da kupus omekša. Dodati mu šljive i meso - pa dobro ukuvati. Na kraju sve zapeći u rerni da dobije lepu boju.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs)