Salata od komorača i pomorandže

Komorač, morač, fenel… kako god ga zovete - on je ljubav na prvi zalogaj...

Sastojci (za 4 osobe):

- 2 glavice komorača

- 2 ½ narandže

- 50 g rukole (motovilca ili obične zelene salate)

- 2 kašike maslinovog ulja

Pripremite 2 narandže: odstranite koru i bele delove, pa iznad činije i pomoću malog oštrog noža uklonite membranu koja razdvaja kriške. Dodajte isceđeni sok iz preostale polovine narandže. Stavite kriške narandže u veliku posudu.

Evo kako da se našminkate pomoću pomfrita i palačinke! (GIF)

Kako da iseckate luk ako ste početnik (VIDEO)

Komorač operite, očistite, pa isecite na pola po dužini, a potom na što tanje listiće. Dodajte narandži isečeni komorač. Sok od narandže pomešajte sa maslinovim uljem i začinite po ukusu. Prelijte preko kriški narandže i seckanog komorača, dodajte opranu i osušenu rukolu i dobro promešajte. Ništa neće škoditi ako salatu na kraju pospete seckanim svežim peršunom ili nanom.

Recept i fotografija: blog "Porodične gastronomije"

Autor: Aleksandra Stefanović

(Telegraf.rs)