Grilovane paprike sa sirom

Isprobajte ideju iz italijanskog kuvara...

Sastojci (za 4 osobe)

- 4 paprike

- 200 g mocarele

- 24 crne masline (bez koštice)

- 1 supena kašika kapara

- 1 kašičica sušenog origana

- 2 čena belog luka

- 90 ml maslinovog ulja

Operite i osušite paprike, presecite ih na pola po dužini i očistite od semenki. Prelijte ih sa 2-3 kašike maslinovog ulja i stavite na zagrejani gril tiganj. Isecite mozarelu na pločice i rasporedite ih na paprike. Na svaku papriku dodajte po nekoliko kapara, 3 masline i prstohvat origana.

Ne bacajte koru od MANDARINE, već od nje napravite mirišljavu SVEĆU! (VIDEO)

Ove 4 namirnice će vas osloboditi stresa bolje od tablete, a već ih imate u kući

Beli luk izgnječite, pomešajte sa ostatkom maslinovog ulja i začinite solju i biberom. Na svaku papriku stavite po kašičicu preliva sa belim lukom, poklopite i pecite 6 minuta. Potom rasporedite preostali preliv na svaku papriku i ostavite još oko 8 minuta nazagrejano ringli.

Recept i fotografija: blog "Porodične gastronomije"

Autor: Aleksandra Stefanović

(Telegraf.rs)