Kukuruzni hleb sa ljutom papričicom i kukuruzom šećercem

Ovaj hleb je zapravo neka vrsta proje sa tvistom...

Sastojci (za 8-12 osoba):

- 75 g brašna

- 1 supena kašika praška za pecivo

- 200 g kukuruznog brašna

- 1 kašičica soli

- 3 jaja

- 300 ml jogurta

- 4 supene kašike suncokretovog ulja

- 200 g kukuruza šećerca

- 1 veća ljuta papričica

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kukuruzno brašno i so. Dodajte prethodno umućena jaja sa jogurtom i uljem. Sve umutite da dobijete glatko testo. Ubacite kukuruz i sitno iseckanu ljutu papričicu. Najbolje je koristiti svež kukuruz, a ako koristite smrznuti – prethodno ga odmrznite, odnosno ako koristite iz kukuruz iz konzerve – dobro ga ocedite.

Kako da BAJAT HLEB ponovo postane SVEŽ? Naše bake otkrivaju trik! (VIDEO)

Mislili ste da je ova hrana ZDRAVA? Kad čujete šta ima u njoj, više je nećete jesti

Sipajte mešavinu u pleh koji ste prethodno podmazali i obložili papirom za pečenje. Pecite 30-40 minuta na 200 °C. Nakon pečenja ostavite hleb da se ohladi u plehu 5 minuta, a onda ga okrenite i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.

Recept i fotografija: blog "Porodične gastronomije"

Autor: Aleksandra Stefanović

(Telegraf.rs)