Zdravo i vegetarijansko: kajgana od tofua

Za promenu, doručkujte tofu sir sa jednim od najzdravijih začina na svetu - kurkumom.

Potrebno je:

- 450 gr svežeg tofua

- 1 kašičica kurkume

- 2 kašike maslinovog ulja

- ½ šolje sitno seckanog crnog luka ili mladog luka

- ½ šolje sitno seckanih pečuraka

- ½ kašičice soli, ½ šoljice sitno seckanog mladog luka

OTKRIVAMO: Evo šta treba da jedete da biste imali zdrave zube!

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Čamčići od tikvica s povrćem - zapečeni ratatuj (VIDEO)

Način pripreme:

Tofu sir izmrvite, te pomešajte sa kurkumom i soli. Na ulju propržite luk i pečurke, dok luk ne postane proziran. Dodajte izmrvljeni tofu i pržite još 3-5 minuta. Sve dobro izmešajte. Po želji posolite i pobiberite. Kada je gotovo pospite mladim lukom. Ukoliko volite intenzivniji ukus, od 450 gr tofua stavite 100 gr dimljenog i 350 gr svežeg tofua.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)