Ukusi napuljskog zaliva: Kapreze salata

Spremite ovu salatu i ne zaboravite da naglasite da ona potiče sa predivnog Kaprija, ostrva u Napuljskom zalivu

Originalno "Insalata Caprese" je jedna od najjednostavnijih i najukusnijih salata. Servirajte je u tanjiru ili - na ražnjićima!

– 1 mocarela

– 3 zrela paradajza

– svež bosiljak

– so i biber

– maslinovo ulje

Ocediti mocarelu i iseći na tanke kolutove, a na isti način se iseče i paradajz. Služite na plitkom tanjiru na sledeći način: stavite kolut paradajza, pa na njega mocarelu, pa onda bosiljak. Pa sve ponovite dok ne utrošite sve sastojke. Na kraju prelijte maslinovim uljem.

Mislili ste da je ova hrana ZDRAVA? Kad čujete šta ima u njoj, više je nećete jesti

ZAPANJUJUĆI REZULTATI: Hipermarketi JEFTINIJI od piljara!

Kapreze salata osmišljena je kao vegetarijansko jelo ali je postalo uobičajeno da se posluži sa pršutom i maslinama. Odomaćila se i verzija sa baby mocarelom i cherry paradajzom koji se ređaju na ražnjiće, što deluje veoma dekorativno.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)