Divlji zec na tradicionalni način
Priuštite sebi ukus divljači, perfektan kao sa trpeze naših baka...
Potreban materijal:
2kg očišćenog divljeg zeca
500-600g svinjske masti
5 srednjih šargarepi
6 velikih glavica crnog luka
3 glavice belog luka
2 velika praziluka
300g dimljene mesnate slanine
1l belog vina
1l vode
mešavina začina, so, mleveni biber
2-3 lista lovorova
Marinada: voda, sirće, sveži peršun, mešavina začina i belo vino
Priprema:
Dan pred kuvanje (minimum 12h) držati zeca u pripremljenoj marinadi od datih sastojaka. Potrebno je da zec bude potopljen skroz u marinadi, a slobodna je volja koliko ćete čega staviti.
Evo kako da se našminkate pomoću pomfrita i palačinke! (GIF)
Ove 4 namirnice će vas osloboditi stresa bolje od tablete, a već ih imate u kući
Sutradan meso iseći na manje komade. U veću šerpu staviti svinjsku mast i ostaviti da se rastopi na vatri. Staviti red zečetine i začiniti mešavinom začina po ukusu. Staviti preko polovini na listiće isečenog belog luka, a zatim i praziluk isečen na kolutove i cele, očišćene čenove belog luka. Staviti na kolutove isečenu šargarepu. Zatim staviti preko na krupnije isečenu slaninu. Ponovo staviti red mesa i poređati ostatak povrća. Naliti vodom i vinom. Po ukusu začiniti i posoliti, staviti lovor i biber i na šporetu „Smederevcu“ kuvati nekih 4 sata uz povremeno drmusanje šerpe. Ne mešati uopšte varjačom! Poslužiti toplo.
Recept i fotografije preuzeti s bloga "Moje Grne", autor: Dragana Pušica
(Telegraf.rs)