Divlji zec na tradicionalni način

Priuštite sebi ukus divljači, perfektan kao sa trpeze naših baka...

Potreban materijal:

2kg očišćenog divljeg zeca

500-600g svinjske masti

5 srednjih šargarepi

6 velikih glavica crnog luka

3 glavice belog luka

2 velika praziluka

300g dimljene mesnate slanine

1l belog vina

1l vode

mešavina začina, so, mleveni biber

2-3 lista lovorova

Marinadavoda, sirće, sveži peršun, mešavina začina i belo vino

Priprema:

Dan pred kuvanje (minimum 12h) držati zeca u pripremljenoj marinadi od datih sastojaka. Potrebno je da zec bude potopljen skroz u marinadi, a slobodna je volja koliko ćete čega staviti.

Evo kako da se našminkate pomoću pomfrita i palačinke! (GIF)

Ove 4 namirnice će vas osloboditi stresa bolje od tablete, a već ih imate u kući

Sutradan meso iseći na manje komade. U veću šerpu staviti svinjsku mast i ostaviti da se rastopi na vatri. Staviti red zečetine i začiniti mešavinom začina po ukusu. Staviti preko polovini na listiće isečenog belog luka, a zatim i praziluk isečen na kolutove i cele, očišćene čenove belog luka. Staviti na kolutove isečenu šargarepu. Zatim staviti preko na krupnije isečenu slaninu. Ponovo staviti red mesa i poređati ostatak povrća. Naliti vodom i vinom. Po ukusu začiniti i posoliti, staviti lovor i biber i na šporetu „Smederevcu“ kuvati nekih 4 sata uz povremeno drmusanje šerpe. Ne mešati uopšte varjačom! Poslužiti toplo.

Recept i fotografije preuzeti s bloga "Moje Grne", autor: Dragana Pušica

(Telegraf.rs)