Šta uz meso? Prilog od bundeve ili šargarepe
0
Retko kad se setimo da bundevu ili šargarepu spremimo za prilog onako kako spremamo krompir...
Bundeva ili šargarepa su idealan prilog mesu ili ribi - a količinu odredite po ukusu jer može da se jede i sutradan. Ako mislite da je jedno povrće nedovoljno, a vi izmešajte ova dva - pa dodajte i grašak, jer se crveni i zeleni tonovi super slažu u tanjiru!
- Dimljena ljuta paprika ili kajenska paprika
- Maslinovo ulje
- Beli luk
- So i biber
Ovih pet namirnica u sebi skrivaju GLUTEN, a to ne piše na deklaraciji!
Obložite pleh papirom za pečenje. Naseckajete šagarepu ili bundevu na kockice, isecite beli luk, posolite, pobiberite i dodajte papriku – zatim prelijte maslinovim uljem, sipejte malo vode – pa sve izmešajte. Pecite u rerni dok ne omekša.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)