Kao original! Kineski ljuto-kiseli obrok s pirinčanim nudlama

Kineska ljuto-kisela supa spada u omiljene, a uz više mesa i pirinčane nudle postaje kompletan obrok!

Komad svinjskog filea od 200g iseckajte na tanke trakice ili medaljone. Sipajte u tiganj susamovo ulje, dobro zagrejte i kratko i bezo isprižite trakice. Bez gužve u tiganju da ne bi počele da se kuvaju!

U manji i dublji lonac se sipa susamovo ulje, ubaci 1 veći čen belog luka i sitno seckan svez djumbir (kockica veličine pola kutije šibica). Proprzi se jako kratko, a zatim se ubaci:

- Već spremljeno svinjsko meso

- 1 srednja šargarepa seckana na tanke štapiće

- 100g bambusa seckanog na tanke štapiće

- Rehidrirane crne kineske pecurke seckane na trakice (oko 40g suvih pečuraka se ubaci u vodu i kada se natope uviju se u rolnicu i seckaju).

U povrće sipajte vodu u kojoj su se natapale pečurke i nalite sa 250 ml vode u kojoj je rastovrena 1 pileća kocka za supu. Kuva se dok šargarepa ne omekša.

IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Probajte svinjetinu sa jabukama i oduševićete se (VIDEO)

Pijete iz plastičnih flaša? Jedete iz plastičnih tanjira? Ako imaju ovu oznaku, mogu da vas ubiju!

Začinite:

- 2 kašike tamari sosa, malo crnog bibera i ½ kašičice belog bibera.

- Umutite 1 ravnu kašičicu gustina sa malo vode i sipajte u supu. Cilj je da supa postane umereno gusta.

- Dobro umutite 1 celo jaje i smanjite temperaturu. Jaje sipajte s visine, u što tanjem malzu i mešajte drugom rukom supu što brže žicom. Cilj je da se stvori tanka i sitna „paučina“ od jajeta. Moguće greške: supa koja je pregusta da bi se jaje lepo razbilo unutra; sporo mešanje (zato sam i napomenula da se ne kroisti nizak lonac); nedovoljno dobro umućeno jaje; prebrzo sipanje odjednom.

- Sklonite supu sa ringle, dodjte 1 punu kašiku vinskog sirćeta i 1 punu kašiku susamovog ulja.

Nudle

U odvojenoj šerpi skuvajte 5 minuta u ključaloj vodi pirinčane nudle (120g). Servirajte nudle u činiji prelivene supom – uz kineske štapiće.

Recept: blog Vitki Gurman  / Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)