Spremite mućkalicu - izuzetnu kao da je sa salaša!

Mućkalica je jedno od najlepših i najjednostavnijih domaćih jela - pa spremali je klasično u loncu ili na ražnjićima, za promenu.

Kad pravimo mućkalicu, izmešaćamo različita mesa i povrće, pikantno ih začinimo - pa uživamo u jednom od omiljenih nacionalnih specijaliteta.

- 200g teletine

- 200g svinjetine

- senf

- 2 kašike ulja

- 150g crnog luka

- 150g paprika iz turšije

- kašika paradajz-pirea

- malo supe od mesa

- gustin po potrebi

Obe vrste mesa iseckajte na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće. Premažite ih uljem i ostavite da odstoje oko sat. Potom ih namažite senfom i ispecite na roštilju. Alternativa je tiganj ili gril-toster.

IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Musaka sa slaninom i sirom (VIDEO)

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Slasna kalcona s povrćem i mocarelom (VIDEO) (RECEPT)

Oljuštite crni luk i isecite ga na krupnije kocke. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte paprike iseckane na kockice. Umešajte kašiku paradajz-pirea, nalijte malo supe, posolite i začinite tucanom paprikom. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je mućkalica ređa, dodajte malo gustina.

Foto: Unsplash.com

(Telegraf.rs)