5 najboljih heroja u Valorantu

Svi Valorant agenti su izuzetno specifični. Neki su bolji, neki lošiji - mi smo odlučili da vam predstavimo 5 najboljih!

Foto: Valorant/ Riot Games

U Valorantu kontrolišete širok spektar likova koji se nazivaju agenti. Iako svaki agent ima svoj jedinstveni skup sposobnosti, Riot ih je i ovog puta odlično balansirao! Svako od njih ima svoje prednosti i mane, što je i normalno - međutim, jedno im je zajedničko - da izdominiraju u igri!

Kada rešite da igrate Valorant, sami ćete već videti koji heroj vam odgovara ili treba. Postoji razlika između heroja koji najbolje prolaze na viskom rankovima, dok su neki drugi najbolji za niske rankove. Međutim, kada su u pitanju najbolji heroji generalno, teško je ne složiti se sa ovom listom!

Cypher

Majstor inteligencije, Cypher je agent koji u svakom trenutku može vašem timu pružiti prednost u borbi.

Cypher je tip agenta koji se zove Sentinel, pa ćete sa njim igrati ulogu podrške. Ukoliko ovog heroja igrate na vešt način, neprijateljima ćete i te kako otežati kretanje, ubijanje i zatvaranje čitavih područja mape!

Cypher je Valorant agent koji zahteva dosta veštine u igri. Morate biti prilično upoznati sa rasporedom mapa. Povrh svega, potreban vam je dobar osećaj ukoliko želite da pravilno postavite svoje zamke. Sposobnosti ovog heroja su sledeće:

  • Tripwire - Ovo je prilično jednostavna sposobnost. U pitanju je zamka koju možete postaviti između dva zida. Postavljanje zamke je efikasno u zaustavljanju neprijatelja na putu ka pobedi! Neprijatelji koji pređu preko ove zamke biće vezani i omamljeni ukoliko je ne unište.
  • Cyber Cage - Ovo je još jedna zamka sa velikim potencijalom ukoliko je koristite na pravi način. Kada se aktivira, stvara kavez koji usporava neprijatelje koji prolaze.
  • Spycam - Nakon što je postavite, možete da držite nadzor jednog dela mape. Unutar njenog vidnog polja dobijate odličan pregled mape, ali i mogućnost za odličan napad! Kada se ne koristi, ova špijunska kamera postaje nevidljiva! 
  • Neural Theft - Neuralna krađa je Cypher-ov ulti. On može da upotrebi leš jednog od svojih neprijatelja kako bi otkrio lokaciju živih igrača tog tima. 

Iako će vam trebati vremena da naučite Cyphera, on je bitan agent u skoro svakoj postavi - posebno kada se sve njegove sposobnosti koriste na pravi način!

Breach 

Breach je verovatno jedan od najsloženijih agenata u igri, pa imajte to na umu kada ga igrate.

  • Aftershock - Aftershock je prva sposobnost Breach-a. Rafal nanosi veliku štetu svima koji su uhvaćeni u tom području.
  • Flashpoint - Flashpoint je granata u stilu flash-bang-a, i ovo je ubedljivo najbolja Valorant verzija fleša. Ne možete je samo baciti u vazduh, pa ćete morati da upotrebite mapu da biste je pravilno koristili.
  • Fault Line - Ovo je sposobnost koju dobijate u svakom krugu. Ispaljuje polje kroz zidove koje šokira protivnike, a takođe ih usporava! Ovo sposobnost je toliko efikasna da ponekad čini Aftershock irelevantnim.
  • Rolling Thunder - Ova ultimativna sposobnost vam omogućava ispaljivanje duge eksplozije koja se kreće kroz mapu, remeteći neprijatelje i bacajući ih u vazduh.

Sova

Sova je lik inicijatora, tako da je sjajan u nameštanju borbi. Njegove sposobnosti mu omogućavaju da svom timu pruži malo dodatnih informacija kako bi se svi pripremili za protivnički napad. Njegova glavna sposobnost je Recon Bolt, što mu omogućava da pronađe neprijateljske položaje, čineći Sovu snažnim kako u napadu, tako i u odbrani.

Iako se ističe u prikupljanju informacija, Sova ima mnoštvo drugih sposobnosti koje ga čine snažnim:

  • Shock Bolt: U pitanju je eksplozija koja pri udaru emituje štetni impuls statičke energije. Ona nanosi popriličnu štetu ali nije dovoljna da ubije igrača sa punim heltom, stoga izbegavajte da je koristite kao zamenu za oružje. 
  • Owl Drone: U  pitanju je dron koji ispaljuje strelicu koja otkriva neprijatelje koji su pogođeni. Dok koristite dron, Sova mora da stoji mirno, zato se uverite ste u sigurnom delu mape pre nego što ga pokrenete.
  • Recon Bolt: Ova strela otkriva neprijatelje u blizini. Međutim, ne može da vidi igrače kroz zidove, tako da morate da budete sigurni da se područje koje želite da otkrijete nalazi unutar vidnog polja. Ova sposobnost se puni nakon kratkog vremenskog perioda, omogućavajući vam da je koristite više puta u rundi.
  • Hunter’s Fury: Sa ovom ultimativnom sposobnošću možete da ispalite do tri smrtonosne strele koje prolaze kroz celu mapu. Svaka strela radi ogromnu količinu štete!

Phoenix 

Phoenix je definitivno jedan od najpopularnijih agenata kojeg igrači biraju. Sposobnosti agenta su uglavnom orijentisane na duele, ali on nudi i neke dobre dodatke za ceo tim. Štaviše, Phoenix je odličan izbor za početnike, jer su njegove veštine poprilično dobre ali i lagane.

  • Blaze - Plameni zid koji blokira vid i nanosi štetu protivnicima koji prolaze kroz njega! 
  • Curveball -  Lopta koja se kreće krivudavim putem i detonira ubrzo nakon bacanja. Pomoću nje, on može da zaslepi protivnike, ali i saveznike, tako da se pazite kako je koristite! 
  • Hot Hands - Phoenix baca vatrenu kuglu koja eksplodira posle par sekundi ili kada dođe u kontakt sa zemljom. Nanosi štetu protivnicima, ali leči sebe! 
  • Run it Back - Ovo je ubedljivo najjednostavnija veština za upotrebu i ujedno i najzabavnija. Odaberite obližnju lokaciju i postavite marker. Ako istekne trajanje ili umrete, Feniks će biti vraćen na marker sa punim heltom i repetiranim oružjem. Traje 10 sekundi. Ova sposobnost se može koristiti za iniciranje i dobijanje informacija o lokaciji neprijatelja.

Killjoy

Iako je njene sposobnosti čine jednim od najmoćnijih agenata u odbrani, ona takođe može biti izuzetno korisna i za napad. Njena Nanoswarm granata može biti neverovatna tokom ranih faza runde!

  • Alarmbot - Ovaj robotić se aktivira kada su neprijatelji u dometu, zaleće se na njih i eksplodira!
  • Turret - U pitanju je nepokretan robot koji puca na protivnike u konusu od 180 stepeni. 
  • Nanoswarm - Ovu granatu možete aktivirati na komandu.
  • Lockdown - Killjoy postavlja spravu koja se aktivira posle nekoliko sekundi. Svi zahvaćeni neprijatelji bivaju potpuno onesposobljeni.

Ovo je neko naše viđenje, sa kojim se naravno, ne morate složiti. Na kraju, donošenje suda o tome ko je najbolji heroj u Valorantu definitivno proističe iz iskustva igranja igre, kao i svih karakteristika agenata.