Srpski esportisti sa najvećom zaradom!

Gejming je jedna od najbrže rastućih industrija na svetu, pa samim tim i nagradni fondovi na esport turnirima rastu iz godine u godinu. Biti esportista više nije misaona imenica, već realnost.

Foto: Fredrick Tendong/Unsplash

Na našim prostorima situacija ipak nije blistava kao u ostatku sveta, ali i to se postepeno menja. Sve veći broj igrača sa ovih prostora se probija na internacionalnu scenu, zbog čega su mi napravili listu igrača sa najvećom zaradom sa turnira. Plate igrača od samih organizacija su uvek bile privatne, zbog čega tačnu zaradu pojedinaca nikada nećemo imati, ali ono što znamo, jeste zarada sa turnira.

Na desetom mestu se nalazi možda i najpoznatije ime domaće Dote, Nikola ”LeBronDota” Popović. Igrao je za nekoliko poznatih organizacija kao što su NAVI i B8, a ukupno je zaradio $37.981.

Jedno mesto iznad pripada još jednom iskusnom igraču, poznatom svakome ko je ikada pratio domaću Counter Strike scenu. Radi se o Luki ”emi” Vukoviću, IGL-u Partizana, koji je tokom svoje karijere igrao za gotovo svaku najbolju domaću ekipu, ali i nekoliko velikih internacionalnih timova, kao što su CR4ZY, FPX i GODSENT. On je zaradio $43.914.

Ostatak teksta pročitajte na RUR Esports.