Srbija se plasirala na Warcraft 3 Nations League

Nakon serije neizvesnih mečeva Srbija je uspela da napravi korak dalje u odnosu na prošlu sezonu i da plasira na završnicu velikog Warcraft 3 Nations League turnira zajedno sa još 11 najboljih svetskih reprezentacija!

Foto: Blizzard Entertainment

Prošle godine su se naši momci umalo plasirali na Main Event, samo da bi ih na poslednjem koraku zaustavila Austrija. Ove godine nisu dozvolili da im se desi ista greška, pa su uspeli da naprave veliki preokret i da savladaju Holandiju rezultatom 7-6.

Za Srbiju nastupaju Pavle “atheistP“ Veljković, Aleksa “Ajk” Radulović, Nikola ”Hastur” Đukič i Milan ”Greywarden” Stanković i Đorđe “FpXy” Spagović. Opširnije o celom turniru možete pročitati na sledećem linku.

Veliki okršaj su otvorili Ajk i atheistP, koji su poraženi od Holanđana u 2 na 2 meču. Zatim su usledila tri 1 na 1 meča u kojima su Ajk, Greywarden i atheistP uspeli da odnesu pobede rezultatima 2-1, što znači da je usledio tzv. ace meč.

Naši momci su izabrali da taj meč odigra FpXy, koji do tada nije odigrao nijednu partiju. Sastao se sa najboljim holandskim igračem ArminvB-em i uspeo je da ostvari veliku pobedu, koja je našoj zemlji obezbedila plasman među 12 najboljih reprezentacija.

Snimak meča možete gledati u prilogu ispod, ili klikom na sledeći link.

Žreb ih je postavio u grupu A, gde će se naći zajedno sa Kinom, Švedskom, Francuskom, Poljskom i Brazilom. Naši momci će odigrati prvi meč 12. marta sa Brazilom, a najbolje dve reprezentacije iz svake grupe će proći dalje.

Da li verujete da Srbija može doći do trofeja?