Kina ove godine planira da uloži preko 150 miliona dolara u esports

Veoma atraktivan nagradni fond za tako popularnu igru

Foto: Unsplash

Opština grada Pekinga je tokom konferencije za štampu predložila svoj plan za novi esports program za 2021. godinu. Službenik kineskog kulturnog centra je najavio godišnji međunarodni šampionat u igri Honor of Kings, koji će se održati 28. avgusta u Nacionalnom Olimpijskom Sportskom Centru. Stadijum će ugostiti 6300 navijača, a takmičari će se boriti za neverovatan nagradni fond od 7,77 miliona dolara.

U avgustu 2020. godine, Honor of Kings Šampionski Kup je postao prvo internacionalno esports takmičenje sa ograničenom publikom tokom pandemije. Kompanija koja je razvila ovu popularnu video igru je u januaru 2021. godine zvanično objavila da planira investiciju od 154 miliona dolara u Honor of Kings ekosistem. Prvi korak je Honor of Kings Šampionski Kup, koji će imati nagradni fond od 7,77 miliona dolara, koji je za 56% veći od prošlogodišnjeg, koji iznosi 4,9 miliona dolara.

Pored fokusa na Honor of Kings ekosistem, poznato je da će investirati i u druge esportove, poput igara Call of Duty, CS:GO i Dota 2. Informacije o ovim turnirima trenutno nisu poznate.