UEFA eEURO 2021: Okršaj Srbije i Turske kreće u 12:00!

Srbija je favorit u grupi A

Foto: Konami

Danas počinje finalna faza evropskog prvenstva u svetski poznatoj fudbalskoj simulaciji, eFootball PES 2021. 16 ekipa će odmeriti snage u maratonu uzbudljivih utakmica, od 8. do 10. jula. Prvi dan finalne faze otvara reprezentacija Srbije, koja će ući u okršaj sa reprezentacijom Turske u 12:00 časova.

Ako već ne možemo da pružimo podršku našoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu u fudbalu, možemo to da uradimo na Evropskom prvenstvu u PES-u. Srbija je na kvalifikacijama koje su se održale u martu i aprilu bila ubedljiva, zbog čega je kao prva u grupi obezbedila direktan plasman na UEFA eEURO 2021.

Našu reprezentaciju će predstavljati dva naša najbolja i najpoznatija igrača, Marko ”Roksa” Roksić i Stefan ”Kepa” Slavković, koji su takođe saigrači u čuvenom italijanskom timu, Romi. Na prošlogodišnjem evropskom prvenstvu osvojili su srebrnu medalju, zbog čega verujemo da ove godine mogu da naprave još bolji rezultat.

Ekipe su podeljeni na 4 grupe od po 4, a samo dva najbolja tima iz svake grupe prolazi u narednu fazu takmičenja. Sve utakmice do finala će se igrati na dve dobijene partije, dok će se veliko finale igrati na tri dobijene partije. Srbija je smeštena u grupu A zajedno sa Crnom Gorom, Turskom i Poljskom. Ovako izgledaju sve grupe:

Grupa A

Srbija

Crna Gora

Poljska

Turska

Grupa B

Rumunija

Hrvatska

Portugal

Rusija

Grupa C

Španija

Grčka

Holandija

Nemačka

Grupa D

Francuska

Izrael

Ukrajina

Italija

Srbija i Turska će igrati svoju utakmicu u isto vreme kao i Crna Gora i Poljska, ali ćemo nažalost moći da gledamo samo prenos meča između Crne Gore i Poljske.

Kasnije ćete imati priliku da gledate meč između Hrvatske i Portugala, Španije i Nemačke, a zatim i između Francuske i Italije.

Prenos će biti emitovan na zvaničnom YouTube kanalu Fudbalskog saveza Srbije sa početkom u 12:00 časova. Mečeve takođe možete pratiti na zvaničnom UEFA YouTube kanalu. Za sve dodatne satnice mečeva posetite ovu stranicu.

Četvrtfinale, polufinale i veliko finale će se odigrati 10. jula. Timovi će se se boriti za nagradni fond od €100,000, a šampioni će osvojiti dodatnih €40,000.