Plejof svetskog Dota 2 šampionata može da počne!

Uz spektakularnu ceremoniju otvaranja, 16 najboljih ekipa na svetu stiglo je u Nacionalnu Arenu u Bukureštu, spremno za najveći esports turnir na svetu.

Foto: Valve

The International je svetsko prvenstvo u esportu Dota 2, a ujedno i najveći esprorts turnir na svetu. U plejof ulazi 16 timova, koji će se boriti za nagradni fond od 40 miliona dolara. Plejof se godišnje uvek odigravao u areni sa publikom uživo, ali sa pandemijom korona virusa, plejof će se igrati bez publike.

Iako su tribine prazne i u areni nedostaje energija navijača, organizatori su nam priredili nezaboravnu ceremoniju otvaranja turnira.

Plejof će otvoriti Invictus Gaming i Team Spirit. IG je bio prvi u grupi A, dok je Team Spirit uspeo da skoči u upper bracket posle klimavog početka grupne faze. Team Spirit definitivno može da iznenadi, ali je IG favorit u ovom meču.

Saznali smo i da su svi IG igrači uspeli da se oporave od korone, tako da će moći da igraju u areni uživo. Isto važi i za Team Aster.

Posle ovog meča čeka nas duel između OG-ja i Secreta, koji će biti izuzetan. Kasnije slede i brutalni BO1 mečevi, gde je samo jedan poraz dovoljan za eliminaciju. Ovo znači da ćemo se na kraju dana oprostiti od čak 4 ekipe.

Foto: Valve

Evo kompletnog rasporeda:

  • 9:55 – Invictus Gaming vs. Team Spirit
  • 12:00 – Team Secret vs. OG
  • 14:30 – Fnatic vs. Team Undying
  • 15:30 – Quincy Crew vs. Team Aster
  • 16:30 – beastcoast vs. Alliance
  • 17:30 – EG vs. Elephant

Ceo The International Dota 2 šampionat možete gledati na zvaničnom Dota 2 TI Twitch kanalu.