Pratite srpske esportiste na kvalifikacijama za milionski Dota 2 turnir

The International turnir ima nagradni fond od 40 miliona dolara

Printskrin: twitch.tv/dreamleague

Danas oko 11:00 časova počinju evropske kvalifikacije za najveći esports turnir svih vremena - The International Dota 2 šampionat, koji ima nagradni fond od 40 miliona dolara. Najbolje evropske ekipe će odmeriti snage u maratonu napetih mečeva, među kojima su i neki domaći igrači.

Prvo ćete imati priliku da gledate Duška ''BoraNiju'' Boranijaševića, iskusnog srpskog dotaša koji je ostvario solidan uspeh proteklih godinu dana. Igrao je za mnoge internacionalne sastave, a trenutno nastupa za Hellbear Smashers.

Njegov prvi meč počinje već u 11:00 časova, kada će ući u okršaj sa jednim od najvećih favorita na čitavim kvalifikacijama, Team Nigma. Prenos možete pratiti na ovom linku.

U kasne večernje sate ćete imati priliku da pratite još jednog srpskog Dota 2 veterana, Nikolu ''LeBron'' Popovića. Posle fijaska sa njegovom prethodnom organizacijom Level UP, LeBron je ponovo okupio ekipu pod nazivom Spider Pigzs.

LeBron i Spider Pigzs će se u 20:00 časova sastati sa još jednim favoritima, Team Liquid. Prenos možete pratiti ovde.

Naši momci su već u prvoj rundi dobili nerealne protivnike, ali smatramo da njihove ekipe dovoljno kvalitetne, i da imaju šansu da iznenade.

Presnos svih mečeva evropskih kvalifikacija možete pratiti ovde, a žreb možete pogledati ovde.