Novi kineski Dota 2 sastav, Elephant, već dominira scenom

Nekadašnji igrači PSG.LGD posle samo nekoliko nedelja takmičenja, već izgledaju kao potencijalni šampionski sastav.

Foto: OGA Dota Pit

Kineska Dota 2 scena se polako oporavlja od duge pauze, a turniri su počeli polako da niču kako se ova godina bližila kraju. Na poslednjem turniru, koji je organizacija OGA Dota PIT po prvi put organizovala za kinesku regiju, triumfovala je ekipa sačinjena od nekadašnjih PSG.LGD igrača Somnusa, fy-a i Yang-a. Igrači su se ovog oktobra razišli od ekipe i formirali novo ime na kineskoj Dota 2 sceni, Elephant. Priključili su im se RedPanda iz tima Sparking Arrow Gaming i Eurus iz Vici Gaming-a.

Nakon skoro mesec dana natezanja oko prelaska Eurusa u Elephant tim je konačno kompletiran sredinom novembra. Od tada, ekipa je osvojila China Dota2 Pro Cup Season 2, a pobedom nad PSG.LGD rezultatom 3-1 u OGA Dota PIT S4: Kina uzeli su drugi trofej u skoro dve nedelje. Nova DPC sezona je pred vratima, tako da smo možda dobili novog favorita na kineskoj sceni, koji će definitivno učiniti stvari zanimljivijim.

Elephant je zaista impresivno izgledao u svojim partijama i ekipa ne deluje uopšte kao tim koji je mesecima bio van takmičarske Dote. Prava je šteta što trenutno nemamo velike međunarodne turnire da uživamo u duelima istoka i zapada, ali i početak nove DPC sezone je ipak nešto.

Nagrade na OGA Dota PIT S4: Kina su podeljene na sledeći način:

  1. $37,521 Elephant
  2. $19,494 PSG.LGD
  3. $10,494 EHOME
  4. $7,497 Vici Gaming